Agencja Barmańska


 Masz pytania? Zadzwoń!

tel724 484 571

epokazy@adamslowik.pl


Adam Słowik – professional Flair Bartender

Adam Słowik Profesjonalny BarmanDANE: Urodzony 23.11.1990, Rzeszów

KSZTAŁCENIE:

Szkoła Podstawowa im. St. Staszica w Tyczynie (Tyczyn)

  • Klasa C (2000-2003)

Publiczne Gimnazjum w Tyczynie (Tyczyn)

  • Klasa C (2003-2006)

Zespół Szkół Gospodarczych w Rzeszowie im. M. Spytka Ligęzy (Rzeszów)

  • Klasa IT (2006-2010)

ZAINTERESOWANIA:

  • Barmaństwo w stylu wolnym - FLAIR, filmowanie, fotografia, sport, podróże, dobry film, gotowanie
  • Doświadczenie w branży eventowej- 7 lat
  • Liczba wykonanych pokazów- 480
  • Zorganizowane imprezy- 10

Do najważniejszych zaliczyć można:

  • Konkurs barmański Bar Fighters 2013 Grand Open w Klubie Kula w Rzeszowie,
  • Międzynarodowe Mistrzostwa Barmanów Bar Fighters 2014 Championships w Hotelu Bristol w Rzeszowie,
  • Imprezę urodzinową „Flair of Masters” w Klubie Kula w 2013 roku.

Największe osiągniecia konkursowe:

  • 4 miejsce – Sobieski The King is Only One- Rzeszów klub Piramida 2008 rok
  • 4 miejsce Góral Eurocup Słowacja Presov- 2008 rok
  • 1 miejsce Puchar Eurocup Góral Słowacja Presov- 2009 rok
  • 6 miejsce Barmania Winter Edition Back to Malibu- 2009 rok
  • 1 miejsce w kategorii Junior- Bar Fighters 2013 Grand Open- 2013 rok
  • udział w konkursie Pocco Locco- Chorwacja Biograd 2013 rok
  • udział w konkursie Southeast Europe Flair Kings – Chorwacja Pula 2013 rok

Na swoim koncie współpraca z najlepszymi, każdy dzień to nowe wyzwania!

  • Udział w Programie „ Dzień dobry TVN”
  • Udział w Programie „ Mam talent”

 

Kilka słów o mnie…

Urodziłem się 23 listopada 1990 roku w Rzeszowie, z którym to związałem swoją przyszłość. Beztroskie dzieciństwo spędziłem w czasach, kiedy priorytetem była świetna zabawa na podwórku, a nie przed komputerem. Wspólnie z moimi braćmi Wojtkiem
i Piotrkiem, realizowaliśmy nasze dziecięce marzenia. Byliśmy zawodowymi piłkarzami, wędkarzami czy kolarzami. Dodajmy – nuda nigdy nie przekraczała progu naszego domu.
W szkole doskonale sprawdziłem się z przedmiotu „kombinatoryka”.  Powiecie: w czepku urodzony? Dziś z perspektywy czasu myślę, że coś w tym jest. Nierzadko zupełnie nieprzygotowany, znajdowałem sposób, by uzyskać ocenę dobrą. Zawsze szukałem innego rozwiązania, inną drogę, aby osiągnąć cel. Od zawsze twardo trzymałem się swoich zasad,
a jedną z ważniejszych było i jest przekonanie, że nie ma rzeczy niemożliwych do zrealizowania: JAK TO SIĘ NIE DA? Jak się da…tylko po swojemu i zawsze do przodu!

omnie 1

Zmieniając drogę podążania, nie oznacza, że nie dotrę do celu

Jak większość moich rówieśników ukończyłem Szkołę Podstawową w Tyczynie, następnie Gimnazjum w tej samej miejscowości. Wątpliwości pojawiły się w momencie konieczności wybrania szkoły średniej. Postanowiłem, że będzie to Zespół Szkół Gospodarczych na kierunku technik hotelarstwa w Rzeszowie. Jednak na wakacjach przed rozpoczęciem nauki, mając 16 lat pojechałem do Piły na tygodniowy kurs Flair do Bar Action - prowadzony przez mistrza świata barmanów z Rio z 2002 roku, Eugeniusza Dytko. Był to przełomowy moment w moim życiu, tak bowiem zaczęła się początkowa przygoda z barmaństwem i sztuką FLAIR.  Od rutyny do uzależnienia był zaledwie jeden krok. Każdą wolną chwilę poświęcałem na trening w swoim Flair - roomie w domu rodzinnym. Droga ta początkowo do prostych nie należała, ale myślę, że to właśnie te początki były najważniejsze, to dzięki nim jestem obecnie tu, gdzie chciałem.

Po roku intensywnych treningów w zaciszu domowym, zaliczyłem swój debiut pokazowy
w ZSG na „ Dniu Żywności” . Następnie urozmaicałem swoimi pokazami wszystkie imprezy, które organizowane były w mojej szkole, jak i poza nią: targi szkół na Hali Podpromie, konkursy międzynarodowe, wymiany uczniowskie najczęściej na Słowacji itp.

Mając niespełna 17 lat swój debiut konkursowy zaliczyłem w klubie „Piramida”
w Rzeszowie, gdzie jako młody niedoświadczony barman uplasowałem się na 4 miejscu.
W drugiej klasie technikum mając 18 lat pojechałem reprezentować szkołę na konkurs międzynarodowy do Presova - Słowacja Góral Eurocup 2008. Eliminacje trwały cały dzień,
a o wejście do finału walczyło 30 zawodników. Udało się dostać do wielkiego finału
i wywalczyć 4 miejsce - tak mało brakowało do podium.  W 2009 roku pojechałem ponownie reprezentować szkołę do Presova - tym razem szczęście dopisało i byłem bezkonkurencyjny- wywalczyłem 1 miejsce.

hobby


Od hobby do pracy zawodowej

            Pod koniec 2009 roku rozpocząłem swoją pierwszą pracę za barem w Grand Klubie
w rodzinnym mieście Rzeszowie. Jednak chciałem czegoś więcej… Dostałem od losu szansę, której nie mogłem zmarnować. Po zakończeniu szkoły spróbowałem swoich sił w Londynie. Spędziłem tam niesamowite 6 miesięcy. Praca w Restauracji „Baileys”, pozwoliła mi odkryć tajniki, jakie kryje w sobie barmaństwo, nabierałem doświadczenia, szkoliłem język angielski. Następnie rozpocząłem przygodę w firmie „MINT CATERING”. Firma ta zajmowała się kompleksową organizacją oraz obsługą eventów, wesel, bankietów w przeróżnych zakątkach Wielkiej Brytanii. Miałem przyjemność obsługiwać samego Bila Gatesa na imprezie Jubileuszowej Microsoft w Muzeum nauki w Londynie. Ten etap w moim życiu uważam, za wyjątkowy. Po powrocie do Polski w 2010 roku założyłem team FairofMasters i wraz ze Sławkiem Wiatrem stworzyliśmy jeden z pierwszych duetów flairowych w Polsce. Spryt, dynamika, synchron sprawiły, że dziś zostajemy zapraszani na największe eventy w Polsce. 2011 rok przyniósł wiele dobrego.  Między innymi  zostaliśmy zaproszeni do wzięcia udziału w programie „Dzień dobry TVN”, gdzie oprócz materiału nakręconego o nas prezentowaliśmy swoje umiejętności w programie na żywo, który miał miejsce na Rynku
w Rzeszowie.

Eventy mniejsze i większe....

            Po drodze pojawiało się mnóstwo fajnych eventów, większych, mniejszych - ale wszystkie pozostają w pamięci. M.in 2012 rok i impreza „Roy Robson Fashion Night” którą poprowadził i zapowiadał nasz występ sam Olivier Janiak. Impreza zamknięta Horeca
w Częstochowie, gdzie wystąpiliśmy jako support znanego i lubianego zespołu „De Mono”.  Targi Ślubne W Bydgoszczy, gdzie "przybiliśmy piątkę" z Tomaszem Kammelem, który następnie w profesjonalnym stylu zapowiedział nasze show. W 2013 roku miałem przyjemność obsługiwać wesele w Warszawie na którym gościły takie osobistości jak Pani Agnieszka Fitkau - Perepeczko, Agnieszka Włodarczyk czy Michał Wiśniewski. W 2013 roku współorganizowałem Konkurs barmański Bar Fighters 2013 Grand Open w Klubie Kula- Rzeszów. W 2014 roku z powodzeniem wraz z Adamem Brańczykiem, Miłoszem Kulczyckim, Sławkiem Wiatrem zorganizowaliśmy II Edycje Bar Fighters- Bar Fighters 2014 Championships- w hotelu Bristol w Rzeszowie gdzie zagościli jedni z najlepszych flairfighterów z całego świata. Projekt Bar Fighters narodził się już kilka lat temu. Lecz dopiero w kwietniu 2013 roku byliśmy w stanie zorganizować pierwszą edycję tego konkursu.
Następnie 13 marca 2014 odbyła się kolejna edycja Bar Fighters Championships w której udział brało 70 zawodników z całego świata. W 2015 roku założyłem Agencje Barmańską zrzeszającą barmanów klasycznych oraz barmanki – Flair Company. Oferta Agencji została poszerzona również o Catering(tartinki, przekąski, desery). Powolutku ruszamy również na rynki Zachodnie. Do chwili obecnej swoimi pokazami urozmaicam imprezy okolicznościowe, bankiety, targi, wesela. Tworzenie ciekawych kompozycji stało się moją pasją, a co najważniejsze przyjemną pracą.

o mnie3

Oferta - co robię?

            Moją specjalnością jest oprawa cateringowa zaplecza barowego na różnego typu eventach.  Priorytet to profesjonalna obsługa imprez, a w efekcie zadowolony klient.  Wisienką na torcie są efektowne pokazy barmańskie mogące stać się doskonałym urozmaiceniem Twojego eventu. Każde zlecenie traktuje indywidualnie, a każde barmańskie show zaskakuje każdego obserwatora.  Być może ktoś zarzuci mi zbytnią pewność siebie. Zapewniam jednak, że wynika ona z ciężkiej pracy, doświadczenia i ciągłego wzbogacania swoich umiejętności, a liczby mówią same za siebie:

  • 480 pokazów barmańskich,
  • 480 przeszkolonych osób,
  • 20345 wykonanych koktajli,
  • 350 zadowolonych klientów
  • 640 odwiedzonych miast,
  • 17 odwiedzonych krajów,
  • 7200 godzin spędzonych na Sali treningowej,

Mobilny barman pojawi się na każdej imprezie oraz zrealizuje każde zamówienie na najwyższym poziomie i będzie jedyną w swoim rodzaju atrakcją na wesele czy event.

  • Pokaz barmański w stylu FLAIR- Freestyle

Czas trwania pokazu to około 10 minut + konkurs(integracja) - ok 20 minut. Show polega na efektywnym przyrządzaniu drinków przy jednoczesnym wykonaniu różnych ewolucji shakerami, kostkami lodu oraz żonglerce butelkami i innym sprzętem barmańskim. W trakcie pokazu sporządzam kilka cocktaili, a dla solenizanta, Pary Młodej lub innej ważnej osobistości na imprezie- ognisty drink w ananasie.  Dopełnieniem całości są widowiskowe projekcje pirotechniczne, płonący bar, płonące butelki, zianie ogniem.  Drinki przygotowane podczas pokazu rozdawane są gościom. Cały profesjonalny sprzęt barmana potrzebny do przeprowadzenia pokazu zapewniam. Show jest perfekcyjnie po mistrzowsku przygotowany do muzyki która zawsze towarzyszy podczas występu.

*** Na Państwa życzenie po pokazie mogę zorganizować warsztaty barmańskie specjalnie dla Państwa gości. Warsztaty obejmują podstawy miksologii oraz sztuki FLAIR- czyli efektownego przyrządzania drinków za barem.

pokazy flair

  • Open bar/Weselny drink bar

            Oferuje możliwość zorganizowania open baru z udziałem barmana, barmanki, lub większej liczby obsługi w zależności od Państwa oczekiwań. Standardowo do obsługi imprezy poniżej 100 osób potrzeba jednego barmana oraz bar - backa.
Powyżej 150 gości, bar obsługuje dwóch barmanów plus bar-back.
Kwestia produktów do ustalenia. Jeśli klient sobie życzy, ja zajmuję się zaopatrzeniem baru. Przyjeżdżam przed rozpoczęciem imprezy w celu przygotowania całego zaplecza (bar, szkło, lód itp).  Jeśli klient zajmuje się zakupami, dostarczam listę potrzebnych produktów do baru.

A może bar na weselu? Dlaczego nie? Pozwól sobie na odrobine luksusu i zadbaj o kobiety które też chciałyby się czegoś napić na weselu, a niekoniecznie lubią czystą z kieliszka. Oferta skierowana jest do osób ceniących profesjonalizm i elegancję. Na państwa oczach stwarzam małe arcydzieła, a przy okazji opowiadam jak zrobić to samemu w domowych warunkach. Jeśli chcesz aby goście na długo zapamiętali Twoje wesele, zaufaj mi i pozwól zorganizować najlepszy drink bar z udziałem prawdziwego magika.
Wesele to wyjątkowy dzień, a bar często uważany jest za kluczowe miejsce na imprezie. 
Oferuje Państwu kolorowe drinki, oraz bezalkoholowe dla Waszych milusińskich.

  • Organizacja szkoleń

Szkoła barmańska Flair ma na celu przygotowanie młodych adeptów sztuki Flair do pracy za barem w stylu Working Flair która znacznie przyspiesza obsługę gości. Oferuje szkolenia:

  • Flair
  • Working Flair
  • Speedround
  • Miksologia
  • Doradztwo
  • Szkolenia baristyczne
  • Szkolenia kelnerskie
  • Organizacja oraz aranżacja baru

W swojej ofercie posiadam również:

  • Akcje Promo/ Targi- wypromuj swój produkt z moją pomocą
  • Bary Lodowe/Rzeźby z lodu- oryginalny pomysł na imprezę
  • Bar Consulting - aranżacja Twojego baru, konsultacje związane z zaopatrzeniem baru na wesele oraz zakupem alkoholu na imprezę
  • Fontanny alkoholowe/czekoladowe
  • Barmanki/ Hostessy
  • Bary kawowe
  • Catering (zdrowe kanapeczki, tartinki, przekąski koktajlowe)

Dlaczego warto mi zaufać? Bo cechuje mnie profesjonalizm, pasja i jakość na najwyższym poziomie. Kiedyś śniłem o sukcesie, dziś robię wszystko, żeby go osiągnąć, bo wiem, że cierpliwa praca zawsze przynosi rezultaty. Nasz czas jest ograniczony, więc staram się go nie marnować. Nie daję się schwytać w pułapkę dogmatu, który oznacza życie według wskazówek innych. I co najważniejsze mam odwagę iść za głosem swojej intuicji. Kiedyś pytałem samego siebie, co chciałbym w życiu robić, jeśli nikt nie miałby mi za to zapłacić. To wskazówka, która zawsze Ci podpowie co powinieneś robić! Ja wiem, co robię i będę robił najlepiej, a ty?

Więcej info znajdziecie Państwo na stronie www.flaircompany.com