Jak skruszyć lód w domowych warunkach
Jak w domowych warunkach odpowiednio skruszyć lód?
Zapewne wielu z nas często boryka się z problemem jakim jest dobre skruszenie lodu w domu. Potrzebujemy go chociażby do takich drinków jak Mojito . Lód stanowi drugi co do ważności składnik koktajli, chociaż niektórzy twierdzą że jest najistotniejszy, ponieważ nie zrobisz dobrego drinka bez lodu. Zawsze pamiętaj żeby przyszykować duży zapas lodu o ile to możliwe, zamrażaj butelkową wodę sodową.
Jak odpowiednio skruszyć lód? Trzymaj lód w zamrażalniku do ostatniej chwili . Lód pokruszony stosuje się do koktajli wstrząsanych i mieszanych. Należy włożyć kostki lodu do mocnej, plastikowej torebki i uderzać nią w ścianę albo wysypać na czystą, lniana ściereczkę, przykryć drugą ściereczką, położyć na twardej powierzchni i rozbić na mniejsze kawałki drewnianym tłuczkiem lub wałkiem. Natomiast drobno pokruszony lód roztapia się błyskawicznie i jest dodawany do koktajli robionych w mikserze oraz niektórych drinków z shakera. Aby go otrzymać należy postępować w podany wyżej sposób, rozgniatając lód na mniejsze kawałki, albo wrzucić niewielką ilość kostek do miksera i zmiksować w nierówne kryształki.
Serdecznie pozdrawiam
Adam Słowik
http://www.flaircompany.com
http://www.adamslowik.pl
http://www.barfighters.pl
pokaz flair, pokazy, lód, drinki, barman, wesele, event, atrakcje, adam słowik